DIY: Boekensteunen

Vandaag hebben mijn vriend en ik alweer twee jaar ‘verkering’, wat gaat de tijd toch snel! Onze ontmoeting was tijdens een van de wekelijkse swing-dance feestjes in de Winkel van Sinkel en een paar maandjes later gingen we daten. Om er even bij stil te staan wilde ik graag iets kleins maken voor in huis: Gepersonaliseerde boekensteunen! Zo worden we er vanaf nu dagelijks op subtiele wijze aan herinnerd…

Wat heb je nodig?

 • Zwarte, metalen boekensteunen
 • Plastic (flexibel, maar niet slap) kinderplacemat
 • Potlood
 • Schaar
 • Zwarte, matte verf spuitbus
 • Oude kranten
 • Lijm

Wat moet je doen?

 • Maak twee losse tekeningen op de placemat met een duidelijk silhouet van jezelf, je partner, een huisdier of bijvoorbeeld iets waar je fan van bent. Je kunt natuurlijk ook plaatjes van internet printen, uitknippen en omtrekken, als je niet zo van tekenen houdt. Zorg ervoor dat je om de tekening of omtrek heen nog een beetje lege ruimte overhoudt. Mijn placemat was van Action en de tekeningen waren zo’n 11cm breed en 17cm hoog.

Mijn silhouetten zijn gebaseerd op een tekening die ik ooit van m’n vriend en mij heb gemaakt. We doen hier een ‘swing out’, de bekendste swing-dance move in de dansstijl Lindy Hop.

Maar nu weer terug naar de DIY

 • Bepaal voor je de silhouetten uitknipt eerst op welke plekken je ze uiteindelijk wil gaan bevestigen aan de boekensteunen. Houd hier een extra randje over van minimaal 1cm bij 1 cm, want daar komt straks de lijm op te zitten. Kies voor het beste resultaat zowel iets aan de onder- als de zijkant. Bij mij vond ik het voor beide silhouetten vanzelfsprekend de voeten en een hand te kiezen.
 • Knip de tekeningen uit de placemat en vouw de extra randjes voorzichtig om naar achteren, maar zorg dat het niet breekt.
 • Leg de uitgeknipte silhouetten op wat oude kranten en spuit ze zwart, volg hiervoor de gebruiksaanwijzing op de spuitbus. Doe zowel de voor- als achterkant en laat het tussendoor goed drogen. Mijn spuitbus was van Action.
 • Plak als laatste de silhouetten vast aan de boekensteunen, gebruik hiervoor de extra randjes met een beetje lijm erop. Mijn boekensteunen zijn in bijna alle kantoorartikelen winkels te koop en 12cm bij 12cm bij 16cm. Ik had de silhouetten allebei precies in het midden geplakt, dus op 6cm diep, maar iets meer op de voor- of achtergrond kan natuurlijk ook.

Duw alles nog even stevig aan tot het vast zit, draai ze om en… Je bent klaar!

Alles bij elkaar heeft dit persoonlijke aandenken me slechts een tientje gekost. Das geen geld toch!? En onze Harry Potter collectie staat er zo ook een stuk leuker bij!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe je deze DIY kunt maken!

Wat vind jij van gepersonaliseerde boekensteunen? En welke silhouetten zou je zelf kiezen?

Reageer onder deze post of ga naar contact en stuur me een mailtje. Ik ben benieuwd naar jullie eindresultaat!!!

“Maak van elke dag een sprookje!” – Irene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s