DIY: Schoenenframe

Laatst hadden mijn collega en ik gereageerd op een Facebook-advertentie met tweedehands decorspullen die je gratis mocht ophalen. Ideaal voor twee theatermaaksters, we zijn namelijk druk met het maken van een nieuwe voorstelling! Ook heb ik onder andere een grote lijst meegenomen voor thuis, want daar wist ik nog wel iets leuk mee… Een frame om mijn dansschoenen aan op te hangen!

Wat heb je nodig?

 • Grote lijst
 • Ammoniakoplossing
 • Schoonmaakdoekje
 • Oude kranten
 • Koperkleurige (of een andere metallic) spuitbus
 • Agrax Earthshade verf
 • Verfkwast
 • Plint(en)
 • Meetlint, potlood, zaag, hamer, spijkertjes, boor, schroef, plug, schroevendraaiers, etc.
 • En natuurlijk heel veel schoenen!!! 😉

Wat moet je doen?

 • Haal, als jouw lijst dat heeft, de achterkant en spiegel of glasplaat eruit. Bij mij zat alles dichtgemaakt met krammetjes en na een beetje wrikken met een platkop schroevendraaier kreeg ik het zo open.
 • Ontvet de lijst met ammoniakoplossing en zorg dat hij helemaal droog is voor je gaat spuiten. Leg hem vervolgens op wat oude kranten en volg de gebruiksaanwijzing op de spuitbus. Naast het feit dat mijn lijst beschadigd was en vol schimmelplekken zat, wilde ik graag een metallic kleur in plaats van wit. Mijn spuitbus was van Hornbach. Mocht je nou al tevreden zijn over het uiterlijk van jouw lijst, kun je uiteraard wat stappen overslaan!
 • Om de lijst een wat luxere en antieke uitstraling te geven zou je ook nog Agrax Earthshade verf van Citadel Shade kunnen gebruiken. Wees er vooral niet te zuinig mee, des te beter is het resultaat.
Schuif de pijl heen en weer om de voor en na foto te vergelijken.

 • Bepaal nu hoe je straks jouw schoenen wil gaan ophangen, door het eerst plat op de vloer uit te proberen. Let hierbij op de volgende dingen: Wil ik de lijst ‘liggend’ of ‘staand’ gebruiken? Hoeveel schoenparen passen er van links naar rechts? En hoeveel rijen van boven naar beneden?
 • Zaag vervolgens het juiste aantal plintjes op maat. Mijn plint was van Gamma en ik had voor wit gekozen, omdat dit het minste opvalt bij een witte muur.
 • Bevestig de plintjes aan de lijst. Zorg er wel voor dat de spijkertjes minder lang zijn dan de totaaldikte van de lijst en een plintje samen, anders komen ze er aan de voorkant dwars doorheen!
 • Hang het frame aan de muur, puzzel steeds net zo lang tot je de juiste plek hebt gevonden voor een paar schoenen en als ze allemaal hangen… Ben je klaar!

Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ schoenen ophangen, zolang ze maar een hakje hebben om mee achter een plintje te blijven haken. Mijn dansschoenen zijn van AliExpress (1 & 9), Madame Dynamite (2), Saint Savoy (3, 4, 5 & 7) en Re-Mix Vintage Shoes (6 & 8).

Ik vind het een hele originele manier om ze te showen! En nou heb ik er stiekem nog meer, dus zou mijn selectie zelfs nog een beetje kunnen afwisselen, als ik een paar dat aan de muur hangt wil dragen bijvoorbeeld.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe je deze DIY kunt maken!

Is het ook wat voor bij jou aan de muur? En welke schoenen zou jij zelf willen showen?

Reageer onder deze post of ga naar contact en stuur me een mailtje. Ik ben benieuwd naar jullie eindresultaat!!!

“Maak van elke dag een sprookje!” – Irene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s